Grad Novalja je turisticko srediste otoka Paga. Posebnu ljepotu daju joj njezine prekrasne plaze kojima je okruzena.
Na plazama i moru mozete koristiti bogat sadrzaj rekreativnog i sportskog programa (tobogani, skuteri, odbojka...

Mnogi posjetitelji, osobito mladji zabavljaju se do kasno u noc u disco clubovima na plazama. U Novalji svakako morate vidjeti rimski vodovod gdje se temperatura usred najvece ljetne vrucine zadrzava na prohladnih petnaestak Celzijevih stupnjeva.

Mozete pogledati Stomoricu - veliku zbirku starokrscanskih starina, te Basilicu urbanu sa sacuvanim mozaicima. Tu je i Cissa danasnja Caska ostaci velikog vojnog logora kojeg je izgradila Rimska vojska. Novalja je postala odredistem brojnih turista zbog svog smjestaja u toploj uvali izmedu borovih suma, te pravog mediteranskog ugodjaja. Zahvaljujuci geografskom polozaju Novalje ponuda izletnickih aranzmana je velika.

Od jednodnevnih izleta brodom na otoke Rab, Losinj, Silba i Olib, pa do posjeta gradu Zadaru (morske orgulje i pozdrav suncu) te nacionalnim parkovima Kornati, Krka, Plitvicka jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit.

Prirodne ljepote Novalje najvise se ocituju u njenim prekrasnim plazama – Zrce, Caska, Strasko, Babe, Planjka, Branicevica i Vrtic. Medju njima posebno se istice plaza Zrce kao jedna od najvecih i najljepsih plaza na Jadranu. Plaza Zrce kao i plaza Planjka i plaza Strsko (kamp Strasko) su plaze oznacene Plavom Zastavom.

 

 

Novalja