Mesto Novalja je turisticno sredisce otoka Pag. Posebno lepoto mu dajejo prekrasne plaze s katerimi je obkrozeno. Na plazah in morju lahko koristite bogato ponudbo sportno rekreativnega programa (tobogani, skuterji, odbojka na mivki, bungee jumping,...). Mnogi obiskovalci, predvsem mlajsega rodu se pozno v noc zabavajo v disco klubih na plazah.

V Novalji vsekakor morate obiskati rimski vodovod, kjer je tudi v najbolj vrocih poletnih temperaturah prijetnih 15 stopinj Celzija.Priporocamo ogled "Stomornice" - velike zbirke starokrscanskih starin, ter "Basilico urbano" z ohranjenimi mozaiki. Oglejte si tudi veliko vojno taborisce "Cissa - danasnja Caska", ki ga je zgradila Rimska vojska.

Novalja je postala priljubljena destinacija stevilnih turistov zaradi svoje lege v toplotni uvali med borovimi gozdovi in pravega mediteranskega vzduąja.Zahvaljujoc svojemu geografskemu polozaju, mesto ponuja veliko izletniskih aranzmajev, od tistih enodnevnih z ladjo do otokov Rab, Losinj, Silba in Olib, pa vse do obiska Zadra ("Morske orgulje" in "Pozdrav suncu") ter nacionalnih parkov Kornati, Krka, Plitvicka jezera, Paklenica in Severni Velebit.

Naravne lepote Novalje se v najvecji meri odraľajo v prekranih plazah - Zrce, Caska, Strasko, Babe, Planjka, Branicevica in Virtic. Med njimi najbolj izstopa plaza Zrce kot ena najvecjih in najlepsih plaz na Jadranu in je poleg plaz Planjka in Strnsko (kamp Strasko) oznacena s Plavo zastavo.

 

 

 

Novalja